De ce folosesc doar NPK hidrosolubil pentru recoltele personale

Cand vine vorba de recoltele personale de legume, eu folosesc doar NPK hidrosolubil (ingrasamant lichid). Povestea mea a inceput in urma cu doi ani de zile, atunci cand am decis sa las in urma viata agitata de la oras si sa ma retrag la tara. M-am mutat in casa bunicilor mei, care detine si o curte impresionanta ce masoara aproximativ 3000 de metri patrati. Acest lucru mi-a dat imboldul de a incerca sa produc legume si fructe pe cont propriu, pentru ca beneficiam de toate avantajele pentru a incepe un astfel de proiect (doua fantani cu apa cu hidrofoare separate pentru sistemul de irigatii, un teren destul de intins si mult timp liber la dispozitie). Am decis sa impart terenul in doua si sa cultiv legume atat in aer liber, cat si intr-un solar, astfel incat sa pot sa ma bucur de alimente proaspete pe tot parcursul anului.

Pot spune ca in primul an m-am bucurat de un real succes, pentru ca visul mi s-a indeplinit! Si, treptat, am inceput sa cultiv din ce in ce mai mutle legume si nu doar pentru mine, ci si pentru oamenii care isi doreau produse proaspete, dar nu aveau de unde sa le achizitioneze. Asa am inceput sa fac livrari la domiciliu (pe o raza de 50 km). Dar pentru a face fata comenzilor, recoltele aveau nevoie de un mic ajutor pentru a creste mai repede sim ai puternice. Asa am ajuns sa folosesc NPK hidrosolubil de la Esenzi.ro. Daca si voi aveti o gradina in care ati cultivat fructe sau legume, e timpul sa duceti productivitatea acestora la un alt nivel cu ajutorul unor ingrasaminte lichide din oferta lor. Acest ingrasamant lichid se adreseaza multor soiuri de legume si fructe si actioneaza eficient fara a afecta calitatea produselor.

Pentru toti care vor sa obtina productii foarte bune, este indicat apelarea la aceste ingrasaminte, deoarece soiurile plantate uneori nu pot face fata conditiilor meteorologice si caracteristicilor solului daca nu primesc ingrasaminte lichide corespunzatoare. Pe langa alti factori foarte importanti in stabilirea unei productivitati foarte bune, folosirea de ingrasaminte lichide are capacitatea de a aduce exact nutrientii de care pomii sau plantele au nevoie inclusiv in sezonul rece. Tocmai din acest motiv am apelat si eu la NPK hidrosolubil, oferit la pret extrem de bun de catre Esenzi.ro. Am inteles ca, pentru a-mi onora in timp util absolut toate comenzile si a-mi fideliza clientii care apar pe parcurs, am nevoie de eficienta si productivitate maxima in ceea ce priveste propriile recolte. Iar faptul ca m-am orientat catre specialistii Esenzi.ro a fost cea mai buna alegere pe care puteam sa o fac.

Daca va aflati in situatia mea si va doriti productivitate la costuri minime, atunci trebuie sa stiti ca ingrasamintele trebuie sa fie administrate correct (conform instructiunilor de apicare), astfel incat sa puteti obtine productia pe care v-o doriti atat la fructe cat si la legume. Daca plantele si pomii primesc toate elementele nutritive necesare, calitatea recoltei va fi una superioara si va veti bucura de rezultate extraordinare in timp scurt (va spun asta din propria experienta). Pentru mine, ingrasamintele lichide au fost cea mai eficienta si rapida solutie. Iar motivul pentru care prefer ingrasamintele in stare lichida, este pentru ca mi se pare ca acestea sunt mai rapid absorbate de plante (dar este doar o parere subiectiva). Si folosesc doar NPK hidrosolubil, pentru ca am observat ca plantele mele s-au inteles cel mai bine cu el.

Care este aportul de micro si macroelemente de care plantele au nevoie, pentru a se dezvolta armonios? Printre macroelementele necesare, putem mentiona magneziul, sulful, potasiul, calciul, fosforul sau azotul, iar printre microelemente se numara fierul, aluminiul, zincul, manganul, borul sau cuprul. In tratarea plantelor cu ingrasaminte trebuie sa aveti grija sa nu depasiti doza indicata de producator pentru ca altfel va puteti confrunta cu efecte adverse neplacute asupra plantelor si pomilor. In astfel de cazuri, puteti suferi pierderi consistente, pe care nu mai aveti cum sa le recuperati (asadar, grija mare la administrarea ingrasamintelor din comert, respectati intotdeauna instructiunile de aplicare si sfaturile specialistilor). Apelati cu incredere la Esenzi.ro daca aveti intrebari sau nelamuriri in ceea ce priveste recoltele personale sau produsele oferite de ei, deoarece echipa acestora va sta la dispozitie si in acest sens.

De asemenea, va recomand sa nu alegeti primul produs de care va loviti. Este foarte important sa stiti ce tip de ingrasaminte lichide sa alegeti pentru plantele de legume sau fructe pe care le aveti in gradina, deoarece in unele cazuri ele pot fi afectate foarte grav daca nu este dozata cantitatea corecta de ingrasaminte. Partea buna este ca toate produsele Esenzi.ro vin cu indicatii clare de la producator si sunt traduse in limba romana, iar ei va pot oferi consultanta telefonica sau prin orice alte mijloace doriti (dupa preferinte), ori de cate ori doriti si considerati ca aveti nevoie de un sfat profesionist. Nu este indicat sa actionati fara a fi in cunostinta de cauza, deoarece puteti compromite productia de fructe si legume daca nu cunoasteti foarte bine dozele recomandate la suprafetele pe care le cultivati. Eu am inceput prin a citi lectura de specialitate si a ma consulta cu oameni care activeaza in acelasi domeniu. Si asa, in doi ani de zile, am reusit sa imi dezvolt o frumoasa afacere de familie, bucurandu-ma de liniste in propriul meu colt de rai, din care reusesc sa fac si bani cu ajutorul carora sa imi duc traiul zilnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *