Cand ai nevoie de folie profesionala solarii/folie-mulcire, vii la Regal Fermierul!

Agricultura nu este un joc de noroc, ci o stiinta precisa care se bazeaza pe anotimpuri, tipuri de seminte, pe cat de fertil este solul si pe cunostiintele si rabdarea celui care cultiva. Insa, cateodata trebuie sa apelam la solutii moderne care sa ne ajute sa obtinem o recolta cat mai bogata. Regalfermierul.ro este un distribuitor profesionist in domeniu si ofera o gama vasta de produse si solutii de agricultura. 

Produse precum, ingrasamant, erbicide, solutii pentru irigatii si folie profesionala. Folia pentru solar este foarte importanta, mai ales pentru cine face agricultura tot anul, cu siguranta in timp va necesita folie-profesionala-solarii/folie-mulcire . Regalfermierul.ro are produse variate la preturi foarte convenabile, iar clientii pot comanda direct de pe internet. Cele mai cerute produse de pe acest site sunt https://www.regalfermierul.ro/folie-profesionala-solarii/folie-mulcire, deoarece a devenit o tehnica fundamentala de agricultura.

Mulcirea este procesul prin care solul este acoperit cu un strat de materiale de origine vegetala sau minerala, denumit mulci (din engleza, mulch). Acest strat este format din paie, pleava, frunze, resturi vegetale, rumegus, coaja de copac maruntita etc. 

Beneficiile folosirii foliei de mulcire

Folia de protectie pentru gradina, cunoscuta si sub denumirea de folie de mulcire prezinta urmatoarele beneficii:

         – Pastreaza umiditatea solului si reduce evaporarea apei;

          – Impiedica cresterea buruienilor; 

         – Protejeaza plantele de schimbarile climatice;

         – Rezistenta la perforare;

         – Permeabila. 

Printre efectele benefice ale mulcirii mentionam si: ingrasarea solului cu substante nutritive provenite din descompunerea materialelor organice (in special cu azot), impiedicarea inghetului si prevenirea eroziunii solului inlaturand infiltratiile de apa. 

Folia de mulcire are mai multe avantaje precum: 

Extinderea sezonului -Daca vorbim de culturile extratimpurii sau cele infiintate toamna -iarna, ne dorim in primul rand prelungirea sezonului de cultivare. Prin utilizarea foliei, se poate planta mai devreme in cazul culturilor extratimpurii, implicit, primele recolte apar mai devreme. Acest avantaj este datorat cresterii temperaturii la nivelul solului in cazul culturilor mulcite, comparativ cu cele infiintate in solul liber. 

Cresterea productiei -Folia de mulcire mentine umiditatea din sol, apa fiind astfel disponibila plantelor atunci cand au nevoie si, de asemenea, reduce incidenta bolilor si daunatorilor, cu efect asupra sporului de productie. 

Reducerea fortei de munca si a costurilor – Cu toate ca fermierii au o reticienta in a investi intr-o folie de mulcire, scaderea costurilor cu forta de munca pentru eliminarea buruienilor, sporul de productie si de calitate al fructelor obtinute si eliminarea utilizarii erbicidelor compenseaza investitia.

Culturi mai sanatoase -Avand in vedere ca multe insecte si boli prezinta forme de rezistenta peste iarna situate in sol, instalarea foliei de mulcire reduce semnificativ impactul acestora asupra culturilor. Din acest motiv, se poate obtine o reducere a costurilor cu pesticidele. 

Ultima tehnologie aparuta este reprezentata de foliile fotoselective(IRT -infrared transmitting), de culoare maro, ce combina avantajele celor doua folii mentionate.

Foliile de mulcire din plastic influenteaza direct microclimatul din jurul plantelor, prin modificarea raportului de radiatii absorbite sau reflectate si reducerea pierderii umiditatii din sol.

Culoarea foliilor influenteaza temperatura suprafetei acestora, precum si a solului de sub ele. 

Temperatura solului de sub folia de mulcire este dependenta de proprietatile termice ale foliei, mai exact, cat din radiatia solara este reflectata, absorbita sau transmisa de catre aceasta. 

Folia neagra absoarbe majoritatea razelor ultraviolete (UV), infrarosii (IR) si spectrului vizibil din radiatia solara si ulterior transfera solului o parte din aceasta radiatie sub forma de caldura. 

Este cunoscut faptul ca folia de mulcire neagra nu incalzeste solul atat de eficient precum folia transparenta. Daca se doreste cresterea eficientei cu care folia neagra incalzeste solul, este nevoie sa fie imbunatatit contactul dintre aceasta si sol, printr-o buna prelucrare a solului, nivelarea acestuia inainte de asezarea foliei si intinderea corespunzatoare a foliei.

Folia de mulcire neagra utilizata in cultura 

Astfel, energia termica poate fi transmisa mai eficient de la folie la sol. Comparativ cu solul liber, temperatura solului sub folia neagra poate fi cu 2-3°C mai mare.

Folia neagra prezinta avantajul combaterii buruienilor, acestea neavand acces la spectrul de lumina necesar desfasurarii procesului de fotosinteza (PAR). 

Caracteristicile foliei negre o fac potrivita utilizarii, in special la culturile infiintate incepand cu mijlocul lunii aprilie. 

Folia transparenta, in schimb, absoarbe foarte putin din radiatia solara, asigurand transmiterea acesteia in proportie de 85-95% catre sol.

In timpul zilei, temperatura solului la adancimea de 10 cm poate fi cu 4-5°C mai ridicata fata de solul neacoperit. Din acest motiv, folia transparenta se utilizeaza la culturile extratimpurii sau cele de iarna (de exemplu, salata), asigurand obtinerea productiei intr-un timp mai scurt, temperatura solului fiind foarte importanta in asimilarea nutrientilor de catre plante.

Folia de mulcire transparenta utilizata in cultura 

Dezavantajul acestei folii este faptul ca nu protejeaza cultura impotriva buruienilor precum folia neagra, buruienile avand suficienta lumina pentru a se dezvolta, in cazul unui sol infestat.

Exista o multime de metode pentru a obtine cel mai bun proces de mulcire, insa orice fermier bun isi pastreaza secretul si foloseste produse de cea mai buna calitate. Regalfermierul.ro este furnizorul de incredere al agricultorilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *