Ce trebuie să faci dacă bebelușul tău are alergie la soare? Ghid practic VindecaDai

A început sezonul cald, dar bebelușul tău nu se poate bucura de el, pentru că are anumite afecțiuni la nivelul pielii. Te-ai gândit că ar putea să fie vorba despre anumite alergii la soare sau la temperaturile ridicate? Copiii mici sunt mai predispuși la astfel de afecțiuni. Pentru că pigmenții de la nivelul pielii nu sunt bine dezvoltați. Mai ales că soarele din zilele noastre a devenit un pericol pentru oricine, din cauza subțierii stratului de ozon. Citește în continuare și află mai multe despre ceea ce recomandă VindecaDai să faci în cazul în care treci prin așa ceva cu copilul tău.

Nu știai că există alergia la soare?

Poți să fii sigur că mai sunt mulți oameni care nu știu. Dar acest lucru nu ajută cu nimic copilul tău care suferă de acest tip de alergie. Stratul epidermei de la exterior este mai subțire în cazul copiilor mici, astfel că nu va fi o barieră prea eficientă care să îl apere de soare. Ce presupune acest tip de afecțiune? Când vine vorba de alergie la soare bebelusi este bine să știi că sunt anumite simptome clasice. Dar nu se manifestă la fiecare persoană la fel. Această alergie poate să ducă la mai multe rezultate, cum ar fi:

  1. Erupția luminoasă polimorfă

Deși pielea micuțului tău secretă melanocitele care sunt celule ce protejează pielea, nu sunt complet dezvoltate. De aceea, poate să apară alergie de la caldura la bebelusi. Această formă de erupție apare destul de des și se mai numește ”otrăvire solară”. Se manifestă prin apariția unor pete roșii și a unor umflături. Acestea apar doar după câteva ore de expunere la soare.

  1. Reacție fotoalergică

În cazul în care vei încerca să aplici anumite substanțe pe pielea micuțului tău, iar substanța va reacționa în contact cu soarele, pe pielea copilului tău vor apărea iritații. Diferite parfumuri, creme cu parfum mult sau anumite substanțe de protecție solară care nu sunt special concepute pentru bebeluși pot să cauzeze astfel de probleme.

  1. Prurigo actinic

Aceasta este varianta care afectează pielea mai deschisă la culoare. Provoacă diferite pete roșii și pot să se dezvolte chiar și în zonele care nu au fost expuse direct la soare. Este o reacție destul de agresivă, care se va observa ușor, dar cauza ei va fi greu de identificat dacă nu știi mai multe despre alergiile solare.

Se pot evita aceste reacții?

Copilul tău are nevoie de grijă și de atenție sporită în orice moment, dar atunci când îl știi sensibil la soare sau căldură, va trebui să iei mai multe măsuri. Dacă reacțiile persistă, vizitează un medic specialist. Iată ceea ce recomandă VindecaDai:

  1. Protejează tot ce ține de pielea copilului tău.
  2. Nu îl lăsa pe cel mic să stea în soare între 11 și 16, atunci când soarele este mai puternic.
  3. Folosește pălării și haine din materiale naturale prin care pielea să respire, dar să fie și protejat.
  4. Folosește protecție solară. La 2 ore o poți aplica din nou sau mai des dacă ești în vacanță și copilul intră în apă. Ai grijă să fie special destinată bebelușilor și verifică atent lista de ingrediente.
  5. Chiar și când nu este soare afară, dar temperaturile sunt ridicate, protejează-l corespunzător pe cel mic.
  6. Hidratează pielea seară și oferă-i celui mic multe lichide.

Poți evita alergiile la soare în cazul celui mic, respectând sfaturile date de specialiștii care au scris VindecaDai, dar nu ezita să faci programare la un medic care va vedea exact despre ce este vorba. Ajută-ți copilul să se bucure de vară încă de la vârste fragede.

Contact:

Telefon: +4 0726 718 293

Email: contact@vindecadai.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *