Cea mai eficienta metoda de a lua permisul auto

Gata! Ai implinit 18 ani si acum esti suficient de mare incat sa pui bicicleta deoparte, sa uiti de autobuz si, desigur, sa incepi sa conduci! Un singur obstacol sta intre tine si acel document atat de dorit, carnetul: examenele de teorie si practica. Venim in salvarea ta, oferindu-ti cateva sfaturi pentru a depasi teoria fara prea multe probleme, cu o metoda de studiu ad-hoc pentru viitorii soferi!

1. “Echipeaza-te” cu cartile si testele necesare pentru carnet. Iti recomandam Codul rutier mura in gura, de la librariadelfin.ro. Codul rutier mura in gura 2019este un ghid simplificat care contine notiuni actualizate in conformitate cu ultimele schimbari din codul rutier. Codul rutier mura in gura Juhasz Sebastian nu foloseste o exprimare pretentioasa si opteaza pentru un mod de prezentare practic si usor de memorat.

Instructorii auto recomanda acest ghid de legislatie rutiera, deoarece este o carte pe intelesul oricui, in care fiecare informatie este explicata, nu doar prezentata.

Aceasta carte te ajuta sa afli totul despre amenzi, puncte de penalizare, suspendarea si retinerea permisului, a certificatului de inmatriculare si imobilizarea unui vehicul. Cartea iti ofera informatii esentiale despre principalele contraventii, infractiuni si pedepse, notiuni de prim ajutor, transportul de persoane si marfuri, indicatoare de prioritate, marcaje rutiere si obligatii ale conducatorilor de vehicule. Cartea este impartita in 17 capitole, avand in continutul sau si modificarile codului rutier. Cu ajutorul acestei carti, vei putea raspunde foarte usor la orice intrebare din chestionare, vei afla informatii importante despre regulile de circulatie, si vei fi mult mai aproape de obtinerea permisului de conducere.

2. Daca frecventezi o scoala de soferi, o metoda buna este sa urmezi toate lectiile foarte atent. Ia notite pentru a stoca informatiile mai intai. Mai mult, profesorii in timpul lectiilor iti pot oferi cateva sfaturi utile pentru a evita greselile. 

3. Al treilea pas, cand ai invatat subiectul studiat, incearca sa faci testele corespunzatoare, astfel incat sa iti verifici cunostintele.

Dupa ce ai terminat de studiat toate subiectele, poti selecta un numar aleatoriu de chestionare care trateaza intregul program de examinare. In aceasta faza de studiu post-teoretica trebuie sa treci peste o multime de intrebari, sa scapi de toate indoielile, sa eviti greselile si sa recunosti „mecanismele” din spatele intrebarilor.

Sa nu faci testele fara sa studiezi mai intai manualul. Risti sa gresesti foarte mult. Cu toate acestea, in timpul simularilor, tine cartea aproape si consult-o, ori de cate ori nu reusesti sa raspunzi la un test.

Sfaturi finale pentru a trece examenul de teorie

Cu aceste metode, te asiguram ca vei sustine examenul de teorie pentru permis fara probleme majore. Desigur, pregatirii trebuie sa i se acorde timpul necesar! Iata cateva sfaturi finale pentru a profita la maxim de studiu:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *