Industrializarea si telefoanele mobile

Industria a avut un rol important in perceptia societatii si a comunitatii de astazi. Datorita industriei au fost posibile cele mai moderne inventii si inovatii de care, acum, fiecare generatie se poate bucura pe deplin.

Industrializarea a inceput ca o modalitate de evolutie intre societatea veche, unde meseria predominanta era viata de camp si agricultura, la domenii vaste in care oamenii puteau sa creeze intr-un timp mai rapid obiecte cat mai avansate ca si folosinta. In timp au inceput sa apara si masinile de lucru, unelte foarte performante care au revolutionat toate domeniile si au dus in cele din urma la dezvoltarea societatii in care traim, la globalizare. Insa, treptat, aceasta evolutie din care fac parte telefoanele mobile, tinde tot mai mult sa se duca spre o tehnologizare atat de profunda in care se anticipeaza ca omul va fi inlocuit cu masini de tip robot, iar telefoanele actuale, cu instrumente mici de tip proiector sau smartphone-uri ce pot fi operate printr-un click de buton si reprentarea unei holograme. In detrimentul industriei producatoare de meserii traditionale, tot mai multe fabrici clasice se inchid in timp ce, pe zi ce trece, tot mai multe firme si marci de telefoane apar necontenit.

Telefoanele mobile au cunoscut si ele o ascensiune destul de ampla. Informatia, cel mai puternic instrument la momentul actual, a luat cu asalt intregul glob si ne-au dus intr-o dimensiune dominata de tehnologie si de cunoastere digitala.

De la simplul telefon de cartier, telefonul acela public cu cartela pe care il putea folosi oricine prin rotatie si de la telefoanele clasice cu receptor imens, am trecut la adevarate capodopere mobile. Am lasat in urma domeniul telefoanelor cu butoane si pe cel al telefoanelor cu antena, comprimand nevoile individului de zi cu zi in aparitii tehnologice cat mai speciale, respectiv in smartphone-uri. Dupa cum insusi denumirea o spune, avem de-a face cu telefoane inteligente, telefoane care pe zi ce trece aduc tot mai multe performante, proprietati si comenzi noi. Telefoanele de buzunar, care incapeau pana si in portofel, au fost inlocuite cu cele cu un ecran imens, extrem de gratios si clar pentru o experienta cat mai verosimila si reala din toate punctele de vedere, alaturi de protectia pe care o ofera niste huse, precum aceste huse iphone xr. La fel, telefoanele cu butoane care transmiteau greu informatia catre centrul tehnic al acestora sunt acum asuprite de telefoane ce permit operarea printr-o atingere tactila a ecranului sau chiar si prin comenzi vocale.

Iata, asadar, putem spune ca lumea telefoanelor ne pune la picioare pana la cel mai mic detaliu. Ne permite sa ne desfasuram zeci de activitati din confortul nostru propriu, fara a fi nevoie nici macar sa ne mai deplasam pe anumite distante sau sa facem compromisuri. Singurul aspect de care trebuie sa tinem cont pentru a beneficia de aceste facilitati este grija pe care noi trebuie sa i-o acordam, la fel ca in cazul oricarui alt obiect/dispozitiv de o asemenea valoare este protectia de lunga durata. De aceea, existenta unor huse telefoane de calitate si cu o protectie avansata pentru dispozitivul mobil este obligatorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *