maine se lanseaza DoR #8

Bucureşti // Marţi, 24 aprilie 2012 se lansează Decât o Revistă #8 – Primăvară, de la ora 20:00 în Club Control. Va fi un eveniment cu parfum de înnoire, cu citiri din revistă şi concerte din noul nou val al muzicii autohtone: Shuffled Existence, Aeon Blank şi Fractures.

Intrarea este liberă. Revista va avea preţul promoţional de 20 de lei.

DoR #8 vorbeşte despre realităţi alternative şi oamenii care le întrupează. 2012 a început haotic, cu proteste de stradă, paralizie hibernală, schimbare de guvern. Nu știm exact cine suntem şi unde vrem să ajungem, dar e limpede că fiecare s-a săturat de ceva. Soluții nu prea sunt şi asta pentru că epoca soluțiilor universale a apus.
Pe tripla copertă avem trei femei care, într-un fel sau altul, au scurtcircuitat modelul „aşa am făcut până acum” şi propun soluţii proprii. Ada Milea a cântat și-a protestat până când a decis că vrea mai degrabă să creeze ceva – nici teatru, nici muzică – prin care să dea mai departe ce o face pe ea fericită. Și-a găsit o alternativă la alternativă și probabil nu se va opri aici. Ana Bănică şi-a găsit menirea de cetățean prin artă și activism, evitând siguranța unei slujbe de la nouă la cinci. Lucia Maria Popescu a postat pe YouTube clipuri în care cântă pe balcon coveruri după The MOOoD, iar astăzi e o viitoare voce importantă.

Tot în DoR #8 mai găseşti un eseu scris de o femeie care trăieşte într-un regiment de ultraşi, un pictorial cu noul nou val al filmului românesc şi povestea candidaturii lui Nicuşor Dan la Primăria Bucureştiului.

Acești oameni nu reprezintă o schimbare de paradigmă, cât o legitimizare a uneia noi. Nu e un alt așa am făcut până acum”, ci o serie de opțiuni individuale.

DoR #8 se poate comanda deja din DoR Shop (shop.decatorevista.ro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *