O nouă colecție capsulă, un nou concept la parfumeria Createur5 d’Emotions – cu și despre îngeri

Parfumuri, bijuterii de autor, genţi expuse la muzeul MOMA de artă contemporană şi cele mai celebre lumânări parfumate din lume cu temă angelică alcătuiesc noua colecţie, cu şi despre îngeri, de la Createur 5 D’Emotions.

Selda Okutan este o creatoare de bijuterii din Turcia, care îşi denumeşte modelele bijuterii sculpturale cu figurine minuscule. Fiecare colecţie, în serii limitate, are o temă şi fiecare piesă are propria sa istorie. Inelele cu îngeri ai Seldei Okutan atrag atenţia prin siluetele şocante, neaşteptate la o bijuterie. În colecţia Angel, ametiste şi topaze susţin aripile din argint, placate cu aur alb sau negru.

O altă bijuterie care ne va duce cu gândul la îngeri este semnată Catherine Michiels, designerul belgian preferat de vedete hollywoodiene precum Jhonny Depp, Angelina Jolie şi Brad Pitt, atât pentru aspectul creaţiilor sale, cât, mai ales, pentru aplecarea sa către lumea spirituală. Ca şi Bjørg, bijuteriile lui Catherine Michiels se inspiră din călătoriile prin întreaga lume, fiind în acelaşi timp o conexiune între purtător şi credinţa, originea, idealurile sau sentimentele sale. Talismanele Catherine Michiels au fiecare povestea proprie, în primul rând cea de la care a pornit creatoarea, dar mai ales cea conferită emoţional de purtător. Brăţara cu talisman L’Ange (Îngerul), Createur 5 D’Emotions, este asociată cu dragostea necondiţionată, fără rezerve, fără limite şi fără prejudecăţi. Inscripţia Unconditional Love este dublată de silueta graţioasă a îngerului, un simbol al iubirii nemărginite a lui Dumnezeu faţă de oameni.

Bjørg, creatoarea din spatele brandului nordic de bijuterii cu acelaşi nume, a avut o existenţă nomadă (Norvegia, Japonia, Germania, Danemarca, India), care i-a asigurat elementele emoţionale şi culturale necesare pentru creaţia de bijuterii cu totul speciale, diferite de orice noţiune tradiţională. O combinaţie de imagini specifice epocii victoriene şi a bijuteriilor tip Memento Mori, creaţiile Bjørg includ şi elemente de suprarealism, dar şi din vechile basme. Piesele semnate Bjørg se vând în magazine celebre precum Liberty sau Harvey Nicholsiar piesa dedicată îngerilor este o brăţară gravată cu celebrul citat “Suntem toţi îngeri cu o singură aripă şi putem zbura doar dacă ne îmbrăţişăm” – Luciano de Crescenzo, scriitor, actor si regizor italian.

Cire Trudon, legendara manufactură de lumânări parfumate, îşi aduce contribuţia la atmosfera angelică prin Carmelite – o lumânare inspirată de vechile mânăstiri carmelite, unde călugăriţele se simt mai aproape de îngeri la lumina lumânărilor şi în sunetele cântărilor. Carmelite este o poveste despre pacea sufletească şi despre eternitate, pe care fiecare speră să o petreacă în Paradis. Carmelite este un amestec ameţitor şi în acelaşi timp linistitor de portocală, trandafir, muşcată, mirodenii, iris, patchouli, santal şi cedru de Virginia.

Brandul de nişă Profvmvm Roma a lansat parfumul denumit Battito d’ali – Bătaie de aripi, care îşi propune exact ceea ce arată şi numele – să sugereze foşnetul aripilor de înger, care îşi fac astfel simţită prezenţa în preajma noastră. Nota de mirt care “deschide” parfumul pare iniţial foarte … “umană”, ascuţită şi vag medicinală, după cum spun chiar creatorii italieni. Dar este urmată de strălucirea eterică a florilor de portocal, de o idee de pudră de cacao şi de un amestec dulce şi blând de vanilie şi mirt, ingrediente care încearcă să aducă raiul pe pământ. Createur 5 D’Emotions a lansat în exclusivitate Profvmvm Roma pe piaţa românească în urmă cu cinci ani, introducând în premieră în Bucureşti unul dintre brandurile cu cea mai mare concentraţie de parfum din lume.

Vlieger & Vandam au lansat colecţia de genţi Guardian Angel (Îngerul Păzitor) pentru a atrage atenţia asupra modului excesiv şi senzationalist în care media relatează cazurile de violenţă. Prima colecţie a fost compusă din genţi second-hand şi din fetru, embosate cu forme clare de cuţite şi pistoale, care trimiteau cu gândul la Psycho, pelicula emblematică a lui Hitchcock. În 2005, Muzeul de Artă Modernă din New York (MOMA) a inclus o geantă Guardian Angel în expoziţia “Safe, Design Takes On Risk”, iar în 2006 a inclus un exemplar în colecţia permanentă. Noua colecţie Guardian Angel include trei modele – Guardian Angel Tote (unisex), Guardian Angel Clutch şi Guardian Angel Soft.

Toate aceste minunății sunt aduse împreuna la Createur5 d’Emotions și te așteaptă să le descoperi în Strada Doamnei nr. 5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *