Cum alegi un avocat bun? Tot ce trebuie sa cunosti

Intr-o lume atat de nebuna incat nimic nu mai e sigur si nu te mai poti baza pe absolut nimic, dar totusi vrei sa-ti pastrezi afacerea si integritatea in conditiii optime vei avea nevoie de ajutorul unui avocat. Poate ca sunt situatii in care vei intelege cat de necesar este un avocat bun care sa cunoasca toate regulamentele si toate schimbarile care survin in lege.

Totodata pentru a avea capacitatea de a alege un astfel de avocat din Prahova mai intai de toate trebuie sa cunosti cativa factori importanti. Printre multe altele nu trebuie sa uitati faptul ca in momentul in care va decideti sa va alegeti un avocat este bine sa verificati daca acesta face parte dintr-un barou component al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, conform art.1 alin.2 din legea nr. 51/1995, republicata.

Un alt factor important este acela ca avocatul nu este obligat sa-ti preia cazul, ci mai degraba acesta are dreptul sa-si aleaga clientii in functie de principiile pe care si le impune acesta si dupa care se ghideaza. De asemenea trebuie sa stiti ca nicio speta nu este identica, chiar daca acestea se asemana cu o alta.

De obicei complexitatea unei spete difera de la caz la caz, iar aici intervin multe alte aspecte, pe care atat avocatul, cat si clientul trebuie sa le ia in seama. Totodata relatia dintre avocat si client trebuie sa fie una de incredere.

Astfel incat in sala de judecata sa nu apara detalii pe care avocatul nu le cunoaste, iar cazul sa fie pierdut. De asemenea nici avocatul nu trebuie sa detina secrete fata de clientul sau in speta respectiva.

Lucruri pe care trebuie sa le cunosti atunci cand iti alegi un avocat

  • mai intai de toate trebuie sa-ti cunosti foarte bine cazul;
  • sa ai o evaluare cat mai obiectiva asupra situatiei si spetei tale;
  • sa cunosti din timp ceea ce poti castiga, dar si ceea ce poti pierde;
  • poti lua in calcul o consultanta la mai multi avocati pana il vei alege pe cel care se pliaza cel mai bine pe speta ta;
  • este bine sa-ti alegi avocatul in functie de speta ta si de specializarea pe care o are cu privire la ceea ce te intereseaza. Chiar daca nu este un avocat celebru vei avea siguranta ca este specializat pe ceea ce te intereseaza pe tine;
  • nu uita ca este important si procesul de recomandare pe care il are un avocat, deoarece inca se merge pe acest sistem, iar lucrurile par destul de eficiente in acest sens;
  • niciodata un avocat bun nu va veni el catre tine, ci din contra tu trebuie sa depui eforturi considerabile pentru a ajunge in preajma unui astfel de avocat;

Prin urmare daca veti urmari toate aceste aspecte si factori veti afla cat de important este sa alegeti un avocat bun. Si mai degraba un avocat care sa fie specializat in problema voastra, care sa fie de incredere si totodata care sa detina o pregatire temeinica, astfel incat sa nu aveti parte de niciun fel de problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *