Mai sunt disponibile locurile de muncă în țara noastră și pentru cetățenii ei?

De-a lungul timpului ne-am obșnuit să spunem că nu avem locuri de muncă și că nu avem unde lucra, iar acum când sunt aduși muncitori din alte țări mult mai sărace decât a noastră să lucreze în locul nostru nu ne convine. Iar de aici am început să mă gândesc că cel puțin o parte dintre cetățenii acestei țări își doresc locuri de muncă în care să aibă garantată o anumită funcție, iar salariul să fie unul pe măsura funcției lor. Și bineînțeles dacă s-ar putea să nu facă nimic, lucrul acesta ar fi perfect.

De asemenea aici nu catalogăm pe toată lumea, ci doar pe acele persoane care își doresc bani foarte mulți și în schimb să nu depună niciun fel de efort. Dar așa cum știm cu toții trebuie să faci un minim de efort pentru a avea traiul asigurat. Ba mai mult decât atât persoanele care și-au dat seama că pot obține bani într-un mod mult mai ușor au fost acele domnișoare care au mers către sudio videochat Iași și care nu au niciun fel de regret pentru acest lucru.

Deși dacă am pune toate aceste aspecte laolaltă cu siguranță vor veni alte persoane care nu sunt deloc de aceeași părere, care sunt obișnuite să critice și care de cele mai multe ori nici măcar nu se uită în ograda lor vorba românului. Și cu toate astea nimeni nu pare să rămână pe un post dacă nu îi convine programul sau dacă i se pare că muncește mult prea mult, căci atunci când vine vorba despre munca fizică am tot observat că oamenii se cam feresc sau cel puțin o parte din ei.

Sunt momente și când ne întrebăm oare unde sunt meseriașii pe care altă dată îi găseai numai decât și care își respectau munca și își asumau lucrurile pe care le făceau. Astăzi ferească Dumnezeu să ți se strice ceva prin casă vreo conductă sau mai știu eu ce că ori ești nevoit să aștepți mult și bine în sosirea meseriașului, ori îți va face treabă de mântuială și l-ai plătit și degeaba. Sau după toate astea te vei consola cu gândul și vei lua o altă măsură. Măsură ce constă mai exact în realizarea și repararea de unul singur a problemei pe care tu o ai.

Cred că aici fiecare dintre noi a trecut printr-o astfel de situație, cu atât mai mult că unele produse de construcție și de modernizare a casei nu mai sunt la fel ca cele din trecut cu care ne obinuisem și pe care le puteam rezolva fără ajutor din partea celorlalți. În fine nu este întocmai vorba despre a repara sau despre a rezolva astfel de probleme casnice, ci mai degrabă este vorba că nimeni nu mai dorește să își mai asume responsabilitatea.

Iar atunci când asumarea respăonsabilității nu mai există nu putem pretinde că toate lucrurile vor fi perfecte și nici măcar nu vom mai avea niciun fel de scuză pentru a spune că nu avem locuri de mnuncă în țară sau că nu putem să ne angajăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *